tisdag 24 februari 2009

HMK Victoria Westling?

Blir det Victoria Westling? Eller Victoria Bernadotte Westling? Eller Daniel Bernadotte?
- Hur som helst så fyller Bernadotteätten 200 år nästa år. Och deras huvudman Jean Baptiste Bernadotte var ju faktiskt en borgarson som Napoleon hade tagit i sin armé som officerare - och som sedan blev kung Karl XIV Johan. Så att ta en Westling från Ockelbo är inte så fel. Smältgatan i Ockelbo heter numera Drottningatan i folkmun eftersom Daniel växte upp där och hans föräldrar bor kvar där. Hela Ockelbo är tyst om detta - men alla har sett prinsessan där, jogga eller gå runt. Hoppas de kan stå emot tyska mediernas svindlande summor och inte börjar snacka - för då förlorar paret den fristad de har.

Och räkna med att Ockelbo blir invaderad av journalister och turister framöver. Alla vill säkert se varifrån Daniel kommer. Få se om vi ska hålla vårt hus kvar i Håbo för att hyra ut det 2010 när det är dags för bröllopet - för alla hotellrum lär vara slut :-)

Coolt var det att kungafamiljen valde att berätta via sin egna webbsida www.royalcourt.se och tog kontrollen över beskedet. Men mina tankar är hos hovets duktiga presstjänst - de måtte ha häcken fullt med jobb just nu!

Och ett elogé för SVT som inte gick i fällan av att låta ett gammalt skägg gnälla om kungahuset idag utan har ägnat hela dagen för att fira förlovningen. Kritikens tid kommer tro mig.