måndag 1 december 2008

St Anger och nätokraterna

Funderar på Metallica som gick i gruppterapi sju år sedan för att inte splittras. Livcoach hjälpte dem och samtidigt spelades skivan St Anger in. Phil Towe hette terapeuten - och frågan är hur många som lägger så mycket tid och energi för att rädda sin familj eller äktenskap som Metallica gjorde för att rädda Metallica. Coolt!

Dagens roliga nyhet var Hillary som blev Obamas utrikesminister. Dagens gäsp är Alexander Bards Liberta -nätgrupp för liberaler - inbjudan från två medlemmar krävs. Micke Prinsen Trolin kritiserar på Expressens Sida 4 idag med rätta. Elitistiskt är ordet - och Bard skrev ju faktiskt i Nätokraterna (som jag uppskattar och har läst och t o m undervisat ur) att internet skulle bli ett verktyg för just: nätokraterna, de som blev den nya aristokratin. Men att det skulle vara något nytt...? Men frimurare och allehanda odd och mindre odd fellows har ju haft systemet i alla tider. Inte på nätet - utan IRL. Utvald är ordet.

Det är skillnad mellan Metallica och nätokraterna fast alla försöker bara skapa och upprätthålla en tillhörighet. Vilka är din grupp? Vem tillhör dig? Vem tillhör du?