tisdag 16 september 2008

Absurdia

Idag har folk demonstrerat mot att regeringen inte lyssnar i FRA-frågan. Men det är väl det som regeringen gör och vill göra - lyssna! Det handlar ju om att lyssna på trafiken i kablar - så demonstranterna tänker helt fel. Detta ger oanade dimensioner i den politiska kommunikationen...vill man få fram ett message till ministrarna så är det väl skriva "hemliga" meddelanden i e-post - då kommer det kanske fram snabbare än om man skickar post till departementet.

Pirate Bay -mannen Sunde har bestämt sig för att polisanmäla TV4 och SVT för förtal. Men tv-stationer kan ju säga som Sunne - "det var bara teknik - vi rår inte över något" när Pirate Bay förmedlade bilder på de mördade Arbogabarnen. Det är väl bara teknik genom rutan som förmedlar förtalen mot honom - de kan väl inte studiofolk ta ansvar för om du och jag råkar titta just då...

Och slutligen Malmö där gängkrigen rasar och bomber exploderar - där demonstrerar poliser mot nya arbetstider. Tur att demonstrationen blev fredlig och att den bevakades av - poliser. Månne var det arbetstid både för dem som demonstrerade och dem som bevakade - mitt på dagen var det.

:-)