torsdag 29 maj 2008

Security eller security...

Idag hade jag ett möte i Stockholm mellan 10.00 och 12.00. Så jag hade bokat flyg Sturup - Bromma/Stockholm. Det var rätt mycket folk som skulle flyga men Malmöaviation är smidig: reser man med bara handbagage kan man checka in vid maskiner eller t o m mobilen och visar sedan bara boarding card - inget ID. Så även idag. Stockholm var sedan proppfull med bilar, poliser, omdirigerade köer och avstängda gator. Irakkonferensens konsekvenser. Hem med planet 13.15. Jättekö på Bromma till säkerhet - säkert för många av elitpolitiker har väl flygit privatjettar till Bromma. Men inget ID fortfarande. T o r Malmö - Stockholm utan att identifiering. Alls.

Men höjden kom när vårt 13.15 plan blev försenad en halvtimme. När vi var redan färdigt boardade och skulle starta kom flygvärdinnorna in och ropade: "Är det någon här som tror sig sitta i ett plan till Visby?"

Och det var det. En man klev upp och rusade ut. Men innan man fick ut hans bagage också tog det en lång tid...

Gåtan är dock hur man kan just idag flyga utan att visa ID och dessutom ta sig in i fel plan - på Bromma...när "säkerhetspådraget" är störst någonsin i stan...