lördag 10 maj 2008

Medievänsterns hyckleri om Englabegravningen i tv

Den ena journalisten efter en annan har upprörd bedömt tanken om att Englas begravning ska visas på tv. "Vad ska detta leda till?" frågar de sig. "Utan tvekan kommer detta öpnna upp för att de föräldrar som förlorat ett barn och visar sig media får tillgång till tv!" ojar de sig. Detta avslöjar flera saker om hur dessa människor fungerar:
- för det första kan de inte se Engla -fallet som ENGLAs fall utan de snurrar in sig i en demkrati och jämlikhetstänkande om "alla andra" - något som präglat svenskt samhälle nu länge; man kan inte kunnat behandla någon väl för dår "kränker man alla andra". Idag begravs inte "alla andra" utan lilla Engla som cyklade hem själv för första gången och kidnappades av en sjuk pedofiljävel som borde aldrig mer få vistas i frihet oavsett hur sjuk eller icke-sjuk han var vid brottstillfället
- det privata livet har tagit sig in i tv sedan tio år tillbaka i form av dokusåpa. SVT öppnade själv med Robinson och har sedan visat livets alla skeden på tv både i dokument, dokosåpor och på nyheter. På de andra kanalerna har man visat både bröllop, fylla och autentisk sex. Nu ska vi se en vanlig kristen begravning av Engla. När Göran Greide snackar i tv-rutan om "det privata som tar sig in i tv" hycklar han med stora mått: medievänstern säger ju inte vad det handlar om; att de är rädda för det kristna i tv - inte det privata. Utan tvekan fegt.